Contact

Stichting Historische Reddingboten

De NĂ´ling 1, 8713 LN Hindeloopen. Telefoon: 0514-523090 Fax: 0514-523135

Volg ons!

Onze sponsor

RSS Feeds

feed Abonneer u zich gratis op onze RSS nieuws en ontvang het laatste nieuws in uw nieuwslezer.
Home » Reddingen

Mooiste redding

Op 11 november 1977, was het geladen vrachtschip Bounty op het IJsselmeer onderweg via Kornwerderzand naar Terschelling. Het was roetdonker en de wind wakkerde aan van stormkracht tot orkaankracht (ZZW 11-12). Op ongeveer 4 km uit de kust van Hindeloopen rolden de golven over de luiken van het schip. De Bounty kwam voor diep in het water te liggen.

's Avonds om een uur of 10 vroeg de schipper hulp van de reddingboot. De Knokkels voer onmiddellijk uit. Toen de reddingboot bij de Bounty kwam was het al diep weggezakt en de golven overspoelden het schip. Onmiddellijk werd de vrouw en de 4 kinderen van de schipper overgenomen.

De schipper bleef aanboord en twee redders stapten op het vrachtschip om de schipper bij te staan. 's Nachts om 3 uur ging het niet langer. De reddingboot haalde de 3 mannen van boord. Dat ging niet gemakkelijk want het touw van de volgvlet kwam in de schroef. Toch wist men de problemen in deze barre omstandigheden te verhelpen. Direct daarna zonk de Bounty in de golven. De mooiste redding van de Cornelia Clasina was het vlot slepen van een sleepboot, tijdens slecht weer, die op de zandplaat de Richel gestrand was. Hierdoor kon schip en bemanning worden behouden.

Van tijd tot tijd zullen hier reddingen uit het verleden worden beschreven. om de site boeiend te houden.