Contact

Stichting Historische Reddingboten

De NĂ´ling 1, 8713 LN Hindeloopen. Telefoon: 0514-523090 Fax: 0514-523135

Volg ons!

Onze sponsor

RSS Feeds

feed Abonneer u zich gratis op onze RSS nieuws en ontvang het laatste nieuws in uw nieuwslezer.
Home » Oude Reddings Glorie

Oude Reddings Glorie

Onze stichting is aangesloten bij de nautische vereniging Oude Reddingsglorie (ORG). Onze boten nemen bijna altijd deel aan evenementen van voormalige reddingboten. De ORG is op ons adres te bereiken. Marten Tienstra is tevens secretaris van de ORG, oudereddingsglorie@hetnet.nl. Veel over de geschiedenis is ook te vinden op www.dorusrijkers.nl

De ORG is een vereniging van eigenaren van reddingboten die uit dienst zijn. Musea, stichtingen en particuliere eigenaren vormen de ORG. Het doel is om de beroemde boten in een goede staat te houden en de geschiedenis er van te bewaren. Elk jaar zijn er een aantal evenementen waar boten zoals de Knokkels, Zeemanshoop, Suzanna, Arthur, Carlot, Berrnhard van Leer, Prins Hendrik, Insukinde, Tjerck Hiddesz, Rutgers van Rozenburg, Baron van Kattendijke, President Steijn, Prins Bernhard, Willem Horsman, Nicolaas Marius, Christaan Huygens, Hilda, enz. aan mee doen.

De Oude Reddingglorie gebruikt de oude bekende naam (K)NZHRM en voert de oude maatschappijvlag.Uiteraard is er een sterke band met de KNRM.

De Sichting Historische Reddingboten (SHR) verzorgt ook lezingen, met ondersteuning van een boeiende presentatie over het reddingwezen uit de tijd van de beroemde boten Brandaris, de Insulinde en de Dorus Rijkers, met als schipper Mees, Klaas en Jannes Toxopeus, Coen, Piet Bot, enz.